Veel ondernemingen verwerken persoonsgegevens en moeten voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Het beschermen van privacygevoelige gegevens wordt steeds belangrijker. U bent als onderneming verantwoordelijk om passende beschermingsmaatregelen te treffen.
Heeft u bijvoorbeeld gedacht aan het sluiten van een bewerkersovereenkomst met uw ICT-leverancier of een melding bij het College Bescherming Persoonsgegevens (Cbp, maar per 1 januari 2016 Autoriteit Persoonsgegevens geheten)? Bent u straks verplicht om een privacy officer aan te stellen?
Per 1 januari 2016 treedt de Wet Meldplicht datalekken en uitbreiding boetebevoegdheid Cbp in werking. Ook zal er een Europese verordening worden ingevoerd die de huidige wetgeving flink zal aanscherpen. U heeft straks twee jaar de tijd om te voldoen aan deze Europese verordening.
De Autoriteit Persoonsgegevens kan fikse boetes opleggen, tot wel 10 % van de jaaromzet van de onderneming.
Voldoet u aan de eisen van de (toekomstige) wetgeving?

CS advocaten adviseert u op het gebied van het privacyrecht. Ook kunt u tijdelijk een van onze advocaten inhuren om te checken of uw onderneming klaar is voor de komende wetgeving.
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..